ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Блакитні сири  /  Горгонзола Інтенсо Гальбані 48%

Горгонзола Інтенсо Гальбані 48%

Горгонзола стане прикрасою столу не тільки на сирній тарілці, а й в десертах, салатах і соусах. Ніжний смак з пряною ноткою. Мозаїчна структура.




Країна:
Італія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
50 днів
Вага нетто:
150 гр
Жирність:
48%

5.00

Горгонзола Інтенсо – це сир з насиченим та вишуканим вершковим та трішки пряним смаком, у нього більш щільна консистенція в порівнянні з Горгонзола Кремосо, його м’якоть білого кольору з мармуровими прожилками зелено-голубої плісняви. Пліснява утворюється завдяки спорам грибку Penicillium. Термін дозрівання сиру 2-4 місяці.
Горгонзола може бути двох типів: більш м’якою, як Кремосо, та пікантною з пряним смаком, як Інтенсо. Та обидва виду можуть мати легку гостринку – це така особливість сиру Горгонзола.
Історія Горгонзола починається з 11-го століття та однойменного містечка, неподалік Мілану. Наразі сир популярний по всьому світу та має сертифікат DOP з 1996 року, який контролює походження сиру.


Поєднання з вином та їжею

Щільне червоне вино, лікер, багет, фрукти, соус, паста.
Поєднайте на сирній тарілці Горгонзола Інтенсо, Грана Падано та Маасдам. Додайте виноград або груші та волоські горіхи – готово, можна насолоджуватися в поєднанні з улюбленими напоями.
Крім щільного червоного вина, яке ідеально смакує з Горгонзолой, з напоїв можна обрати до сира м’яке біле або рожеве вино. І не забуваємо, що до “десертного” та пряного сиру Горгонзола, можна взяти лікер або десертне вино. Крім того, цікавим вибором може стати вино з провінції Бергамо – чудове Moscato di Scanzo, вино яке має сертифікат DOCG, тобто його походження та назва контролюється