ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Блакитні сири  /  Горгонзола Кремосо Гальбані 48%

Горгонзола Кремосо Гальбані 48%




Країна:
Італія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
50 днів
Вага нетто:
150 гр, 1,5 кг
Жирність:
48%

3.67

Горгонзола Кремосо — це сир з доброю репутацією та довгою історією. Його цінують за вишуканий солодкуватий вершковий смак та м’яку консистенцію, він білого кольору з мармуровими прожилками зелено-голубої плісняви. Пліснява утворюється завдяки спорам грибку Penicillium. У Горгонзола Кремосо така м’яка консистенція, що його можна намазувати на хліб. Термін дозрівання сиру 2-4 місяці.
Горгонзола може бути двох типів: більш ніжною, як Кремосо, та пікантною з пряним смаком, як Інтенсо. Та обидва види можуть мати легку гостринку — це така особливість сиру Горгонзола.
Історія Горгонзола починається з 11-го століття та однойменного містечка, неподалік Мілану. Наразі сир популярний по всьому світу та має сертифікат DOP з 1996 року, який контролює походження сиру.


Поєднання з вином та їжею

Щільне червоне вино, багет, фрукти, соус, паста.
М’який сир Горгонзола Кремосо можна намазувати на смачний тепленький багет або чіабату, та смакувати з в’яленими томатами та оливками. Можна подати його з іншими сирами — Пармезаном та Емменталем, та додати горіхи і фрукти.
Горгонзола Кремосо можна додавати до соусів. Блакитний сир зробить їх смак більш пікантним та вишуканим.
Горгонзола Кремосо часто додають до паст з білим соусом та морепродуктами, до салатів та піци. В Італії Горгонзола Кремосо часто додають до поленти — це традиційна страва з кукурудзяного борошна.


Вас може зацікавити