ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Козині сири  /  Сант Мор Президент 45%

Сант Мор Президент 45%

Ніжний сир з козячого молока зі скоринкою, яка вкрита білою пліснявою – це ароматний сир Сант Мор. Чудово смакує як з фруктами та вином, так і з часниковими грінками та пивом.




Країна:
Франція
Молоко:
Козине
Дозрівання:
від 9 до 11 днів
Вага нетто:
200 гр
Жирність:
45%

5.00

Сант Мор – сир з козячого молока з білою цвіллю, всередині сир має м’яку або кремову консистенцію. Біля скоринки може бути дещо маслянистий. М’якоть сиру кольору слонової кістки.

Для Сант Мора характерно мати смак кислуватий, яскравий, з вираженою нотою козячого молока. Легко вгадується тривалий приємний горіховий післясмак. Аромат у сира свіжий та насичений.

Класично, сир Сант Мор виготовляють циліндричної форми або, як прийнято казати щодо сирів, форми “поліно”. Його дуже зручно нарізати, сир хоча і м’який, але форму тримає чудово.

Сант Мор містить велику кількість кальцію та пробіотиків, що взагалі характерно на сирів з козячого молока. Їх цінують за витончений смак та за великий вміст поживних та корисних речовин.

Батьківщина сиру  Сант Мор – французька провінція Турен.


Поєднання з вином та їжею

Совіньон Блан, Мерло, Шираз, мед, фрукти, ягоди, багет, часникові грінки, пшеничне нефільтроване пиво.
Влітку, коли багато стиглих ягід, Сант Мор чудово буде смакувати з полуницею, малиною, шовковицею. Хоча, в наш час сезон – це скоріше умовності, та все ж таки в високій кулінарії сезонів прийнято дотримуватися. Додайте до сиру і фруктів суміш горішків, біле вино Совіньон Блан, або Мерло, якщо ви любите червоне вино, та насолоджуйтесь цим феєрверком смаків.
Звісно, що сир Сант Мор – це не тільки «вечірній варіант», він чудово буде смакувати з гарячими тостами. Покладіть кусочки сиру на гарячий підрум’янений хліб, заваріть чашечку кави або улюбленого чаю, хіба ж це не свято – маленьке буденне та чудове.
Є у нас варіант і для великої веселої компанії. Наріжте тоненько хліб, та запечіть його. Грінки подайте з часниковим маслом, нарізаним сиром Сант Мор та пшеничним нефільтрованим пивом – пікантно ти смачно.