ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Свіжі сири  /  Моцарелла Гальбані 45%

Моцарелла Гальбані 45%

Моцарелла – це один з найвідоміших італійських сирів, без нього смачної піци не приготувати. М’який молодий сир, з ніжним смаком, також чудово підходить для зелених салатів та традиційної італійської закуски капрезе.


Моцарелла Гальбані 45%
Моцарелла Гальбані 45%


Країна:
Чехія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
Відсутнє
Вага нетто:
125 гр
Жирність:
45%

5.00

Улюблена Моцарелла отримала своє ім’я завдяки особливостям технології виробництва. «Mozzare» з італійського – «обрізати». Все так і є, від еластичної сирної маси, яку отримали в результаті нагрівання сироватки, відрізають невеликі шматочки і надають їм форму «кульки», форму Моцарелли.

Сир має ніжний, пріснуватий смак, консистенція трохи пружна. Зовні Моцарелла блискуча і гладенька з трохи помітною горбинкою в тому місці, де головку відірвали від загальної маси. При відриванні кусків від кульки, видно що сирна м’якоть має багатошарову структуру. Продається і зберігається цей молодий м’який сир в розсолі.

Перші згадки про улюблений сир Моцарелла датуються 1570-им роком. Його подавали до столу при папському дворі, потім він став популярний і серед простих людей. Спочатку Моцареллу готували виключно з молока чорних буйволиць, але пізніше переключилися на коров’яче молоко. Завдяки такому рішенню, сир став більш доступним та широко розповсюджений, і поступово став головним сиром для піци.


Поєднання з вином та їжею

Піца, лазанья, салати, соус песто, бальзаміко.
Моцарелла – не просто популярний італійський сир, це напевно один з головних продуктів-візитівок країни. Чуєш про Моцареллу і одразу думаєш про піцу та салат капрезе.
Салат капрезе готують з Моцарелли, стиглих томатів та листочків базиліку – все це по черзі викладають за кольорами, і виходить італійський прапор. Дуже оригінально, придумали! Заправляють закуску оливковою олією або песто, можуть додати пару крапель бальзаміко. Це проста і надзвичайно смачна страва.
З піцою теж все зрозуміло, Моцарелла чудово плавиться та заповнює тісто, стає трішки тягучою та ароматною. Комбінується з будь-якими начинками.


Вас може зацікавити