ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Свіжі сири  /  Рікотта Гальбані 44%

Рікотта Гальбані 44%

Рікотта Гальбані — свіжий сир, що виготовляється з коров’ячого молока та сироватки.




Країна:
Італія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
Відсутнє
Вага нетто:
100 гр, 250 гр, 1,5 кг
Жирність:
44%

0.00

Рікотта – це традиційний італійський сир, його готують з сироватки, що залишається після приготування моцарелли або інших сирів, з  використанням сичужного ферменту. Рікотта має чудовий солодкуватий смак, який з’являється завдяки вмісту в сирі лактози. Її вміст в сирах Рікотта знаходиться в межах 2-4%.

Сир на вигляд кремово-білого кольору, з ніжною м’якою консистенцію, без скоринки. Його традиційна форма – піраміда з плоскою верхівкою або циліндр. Сир має на собі “візерунок” від формочок, в які його кладуть в процесі приготування. Готують Рікотту шляхом розігріву сироватки при температурі 80 °C. Таким чином, сироватка проходить повторне проварювання, власне назва Рікотта це і означає – «вдруге приготований».

Рікотта є традиційним продуктом південних регіонів Італії.

Рікотта виробляється вже багато поколінь у майже всіх регіонах Італії. Цей білий сир дещо схожий на сир кисломолочний, але має більш кремоподібну консистенцію, характеризується м’яким та ніжним смаком, практично не має аромату. Рікотта особливо цінується через свою легкість і оксамитову текстуру. Рікотта є чудовим інгредієнтом для багатьох страв, особливо  десертів (наприклад, Панна Котта), а також і для несолодких страв.


Поєднання з вином та їжею

Чізкейк, каннолі, фрукти, кориця, равіолі, паста, піца, багет, соус.
З сиром Рікотта готують безліч десертів, найулюбленіші та популярніші – чізкейк та каннолі. Чізкейк – це один з варіантів сирної запіканки на коржі з печива, хоча чізкейк можна приготувати і без випікання. А каннолі – це сицилійський десерт з Рікотти та вафельної хрусткої трубочки, фісташок, сиропів або італійського вина марсали.
Рікотту часто куштують з фруктами та корицею, як десерт. Можна додавати цукор, сироп, мед, джем за смаком.
З Рікоттою готують пасту, кальцоне, стромболі, піцу, лазанью і равіолі – улюблені всіма традиційні італійські страви.
Також Рікотту використовується як заправку для салату з яйця та тунця, та додають до білих соусів.