ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Тверді сири  /  Емменталь Президент Чехія 45%

Емменталь Президент Чехія 45%

Ніжний, солодкуватий та надзвичайно популярний – це Емменталь, сир який іноді просто називають швейцарський. Безкомпромісно смачний та зрозумілий смак, без зайвих таємниць.




Країна:
Чехія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
від 42 днів
Вага нетто:
2,7 кг
Жирність:
45%

0.00

Сир Емменталь – це сир середньої твердості, його колір градуюється від світло-жовтого до слонової кістки. Емменталь має характерний пікантний, солодкаво-горіховий пряний смак. Сир впізнаваний по великих дірках в сирній масі, це наслідок особливостей процесу виготовлення, а саме виділення вуглекислого газу спеціальними бактеріями в процесі дозрівання сиру. Вважається, що чим менше та більш правильної форми дірки, тим якісніший сир. Від розміру дірок, також залежить інтенсивність аромату сиру, крім солодкуватого та пряного, у Емменталя можна виділити приємний легкий аромат свіжоскошеної трави. Якщо ви бачите “сльози” на сирі, то це абсолютно нормально, навіть типово для Емменталя, бо свідчить лише про довгозрілість сиру.

Сир почали виготовляти в Швейцарії у 1293-му році, та нині його виготовляють в багатьох країнах. Емменталь – це один з найпопулярніших твердих сирів в світі


Поєднання з вином та їжею

Шардоне, Бургонь Аліготе, Піно Блан, Рислінг (сухий), Gewürztraminer, Шампанське, Піно Нуар, Божоле, Зінфандель, Мерло, Портвейн, Херес, фондю, хліб.
Білі сухі вина – от з чого слід починати розмову з Емметалем. Пропонуємо спробувати Шардоне. Найпопулярніші – це звісно, французькі, американські, а точніше каліфорнійські, та австралійські. У кожного з них свої смакові нюанси, і що приємно, кожен з них чудово смакує з Емменталем, варто спробувати.
І не забуваємо про фондю – їжа богів, не менше. Емменталь – це один з правильний сирів для фондю. Він чудово плавиться, стає тягучим, а його солодкувато-горіховий пряний смак, робить фондю особливо смачним.
Добре смакує з сухариками, хлібними паличками, горіхами або овочевими снеками.
Емменталь буде доречний як на кожній сирній тарілці, так і в кожному бутерброді – абсолютно універсальний сир.