ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Тверді сири  /  Грана Падано Гальбані 32%

Грана Падано Гальбані 32%

Солонуватий сир з горіховим смаком – Грана Падано ідеально підійде як закуска-аперитив під вермут. Він вийшов таким смачним, що навіть дав назву цілій категорії італійських твердих теркових сирів.




Країна:
Італія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
12 місяців
Вага нетто:
100 гр, 4,5 кг
Жирність:
32%

4.50

Дехто вважає Грана Падано онуком пармезану, вони дійсно родичі і дещо схожі, але Грана Падано – це абсолютно самодостатній твердий сир. Його колір варіюється від благородного білого до солом’яного. Грана Падано має дещо більш солонуватий смак за пармезан, це пікантний сир з горіховим присмаком. Для виробництва 1 кг сиру потрібно 17 літрів молока.

Сир має промовисту назву. «Грана» означає зернистий, а «падано» означає «паданський» — тобто, «вироблений в басейні річки По». Виготовляти сир Грана Падано почали приблизно у XII столітті. На сьогодні, в розумінні італійців, твердий сухий сир – це саме сир такого типу як Грана Падано. Бо це «грана» – стало тепер загальною назвою всіх подібний теркових сирів.


Поєднання з вином та їжею

Вермут, червоне сухе вино, Бароло, Барбареско, Брунелло ді Монтальчіно, прошутто, салати, соуси.
Запашні італійські вермути з ароматами полину, польових трав та прянощів, чудово доповнює довгий горіховий післясмак Грана Падано. Цей тандем може бути вишуканим доповненням вашого романтичного вечора або посиденьок з друзями. Приємні та смачні спогади, от що дійсно має цінність.
Тертий або нарізаний тоненькими слайсама Грана Падано, чудово доповнить салати типу “Цезар”, салати з різноманітної зелені та легких соусів.
А як захочете подати вино, то до Грана Падано підійдуть щільні червоні сухі вина з багатим букетом смаків, з Грана Падано вони складуть чудову смакову пару.


Вас може зацікавити