ILoveCheeseUA  /  Каталог сирів  /  Тверді сири  /  Парміджано Реджано Гальбані 32%

Парміджано Реджано Гальбані 32%

Парміджано Реджано – це екстра твердий сир, з витримкою від 12-ти місяців. Його полюбляють за незмінний вже 800 років, ніжний та солонуватий смак.


парміджано-президент-1


Країна:
Італія
Молоко:
Коров'яче
Дозрівання:
12 місяців
Вага нетто:
100 гр
Жирність:
32%

0.00

Парміджано Реджано сміливо можна назвати легендарним італійським сиром довгого дозрівання. Його поважають за екстра твердість, фірмову солоність та крихкість при нарізці, а точніше розколюванні ножем, бо саме так прийнято подавати цей сир. У Парміджано Реджано ніжний смак, з насиченим пікантним післясмаком горіхів та топленого масла. Сир має золотисто-солом’яний колір, який з віком стає більш насиченим.

Крім того, Пармезан, як його називають французи, має відзнаку якості DOP – найменування цього сиру, захищене за походженням. Воно дається тільки італійським сирам, які було приготовано виробниками, що входять до Консорціуму з Parmigiano-Reggiano сирів, як і ТМ Galbani.

З XIII століття так точно, світу відомий цей чудовий сир – сир Парміджано Реджано.


Поєднання з вином та їжею

Витримане червоне сухе вино, Barolo, Barbaresco, Chianti, волоські горіхи, гречаний мед, прошутто, паста, зелені салати, запечені овочі.
Парміджано Реджано найкраще смакує з витриманими червоними винами, такими як Barolo, Barbaresco, також чудово підійде Chianti. Зазвичай в магазинах широкий вибір виробників К’янті, на будь-який гаманець. Та найбільш цінується Chianti Classico – це вино ви впізнаєте за акцизною маркою, на якій зображений силует чорного півня в червоному колі. Такі повнотілі вина, як Chianti Classico, з тривалим післясмаком, вони чудово гармонують з витриманим сиром Парміджано Реджано.
Щоб симфонія смаків набула більш завершеного та витончено звучання, подайте Парміджано Реджано з волоськими горіхами та медом. Це може бути липовий або мед з акації, та якщо ви готові до експерименту – беріть гречаний мед, це буде щось особливе.
Крім того, пармезан – це головний інгредієнт смачної пасти, лазаньї та різотто. Поставте на стіл піалу з тертим пармезаном, дві ложки сиру, і будь-яка страва стане шедевром – від салатів до печені по-домашньому.

Рецепти з продуктом

Вас може зацікавити