Улюблена усіма піцца з використанням сирів Моцарелла та Ле Блю
1. Розігрійте духовку до 250 °C.
2. Приготуйте основу для піци. Розкачайте тісто діаметром 30 см і товщиною 3-5 мм.
3. Приготуйте начинку для піци. Наріжте великими шматочками гриби, почистіть часник і дрібно його покришіть. Добре розжарте сковороду, влийте трохи оливкової олії. Покладіть гриби і готуйте 5 хвилин, поки вони не позолотавляться. Зменшіть вогонь до середнього, додайте часник, листочки чебрецю і вершкове масло. Приправте сіллю і перцем. Готуйте 5 хвилин. Промийте шпинат, листя додайте до грибів у сковороді. Перемішайте і готуйте 3-5 хвилин.
4. Викладіть на одну половину кола 3 ст. л. томатного соусу, половину начинки, зверху шматочки моцарели і блакитного сиру. Приправте сіллю і перцем, збризніть оливковою олією. Накрийте начинку другою половинкою тіста і защіпніть краї. Так само приготуйте другу кальцоне.
5. Перекладіть піци на деко і поставте в духовку на 10-15 хвилин, поки тісто не підрум’яниться. Подавайте гарячими, поливши оливковою олією.
Інгредієнти:
- Готове тісто для піци 400 г
- Готовий томатний соус 6 ст. л.
- Сир Моцарелла Galbani 150 г
- Сир Ле Блю President 40 г
- Шпинат свіжий 300 г
- Чебрець 3-5 гілочок
- Часник 1 зубчик
- Вершкове масло 50 г
- Коричневі шампіньйони 200 г
- Оливкова олія extra virgin
- Мелений чорний перець
- Сіль