ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних блюд  /  Гарячі блюда  /  Стейк з сирним соусом

Стейк з сирним соусом

Витончене та смачне блюдо з м’яса для сімейної вечері.


  1. Натріть стейк сіллю і перцем із усіх сторін, дайте полежати при кімнатній температурі 30хв
  2. Очистіть шалот і наріжте якомога дрібніше. Посоліть
  3. В пательню покладіть роздавлені зубчики часнику і гілочки чебрецю. Щедро полийте олією, поставте на середній вогонь і прогрівайте 3хв
  4. Покладіть в духм’яну олію стейки, збільште вогонь до сильного. Обсмажуйте стейки по 3хв із кожної сторони
  5. Перекладіть стейки в застелену пергаментом форму для запікання і покладіть в розігріту до 150С духову шафу на 3-8 хв, в залежності від бажаного ступеня прожарювання
  6. Із пательні, де смажилися стейки, видаліть чебрець і часник, засипте шалот, обсмажуйте на середньому вогні 1хв
  7. Додайте в пательню з шалотом вершки, додайте перець, доведіть до кипіння, варіть на сильному вогні 1хв
  8. Зніміть пательню з вогню, додайте  плавлений сир, розмішайте, додайте перець. Подавайте стейки з сирним соусом

Інгредієнти:

  • Плавлений сир ТМ Президент 1 упаковка
  • Яловичий стейк 200г, 2шт
  • Цибуля шалот 2шт
  • Гілочка чебрецю 2шт
  • Зубчик часника 2шт
  • Вершки 35% 300мл
  • Оливкова олія за смаком

Кількість порцій:
2
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
20 хвилин

Використані в рецепті продукти