ILoveCheeseUA  /  Гурманам  /  Поєднання сирів  /  Поєднання сиру та напоїв

Поєднання сиру та напоїв

Справжні сиромани дуже люблять починати день сиром і кавою. Кажуть, що таке поєднання смаків підвищує настрій і навіть продуктивність! А що робити тим, хто не любить каву? Наша відповідь – вживати улюблений сир із чаєм або соком. Смачно і корисно водночас!


Чай ?
Чай чудово розкриває смакові відтінки сиру. Головне – правильне поєднання.
При виборі сиру для чаювання рекомендуємо дотримуватись наступних правил: з легкими й зеленими сортами гармонійно поєднуються м’які кремові сири, а з чаями із солодким присмаком – солоні. Для чаю з сильним земляним присмаком найкраще підійдуть: витримані сири – улун + чедер, дарджилінг + раклет, асам + козячий сир, пуер + рокфор.

Кава ☕️
Оксамитовий, насичений і ароматний еспресо ?… до цього напою, та ще й з молоком, підійдуть м’які сири: брі, камамбер, Кулом, маруаль.
Спробуйте зробити наступний рецепт напою: каву заваріть у турці, але не доводіть до кипіння. На дно чашки покладіть кілька шматочків м’якого сиру (підійде камамбер або брі). Сир обережно залити кавою, щоб він трошки розплавився. Готово! Спочатку з’їште сир, а потім випийте каву – вийде неймовірне поєднання!

Говорячи про поєднання сиру та соку, маються на увазі не пакетовані соки, а фреш.
Прозорі соки, наприклад, яблучний, радимо поєднувати з молодими козячими сирами.
Насичені соки (виноградні, вишневі та інші ягідні) найкраще розкриють смакові властивості м’яких сирів типу брі.
Порада: якщо ви хочете нейтралізувати смак сиру – запийте його звичайною водою.