ILoveCheeseUA  /  Гурманам  /  Правила нарізки сирів  /  Правила нарізки м'яких сирів

Правила нарізки м'яких сирів

Напевно, ви замислювалися: “А чого це хтось диктує нам правила як нарізати сир?”  Давайте розберемося, нащо ці правила існують і чи слід їх дотримуватися.


Почнемо з Камамберу та Брі. Вважається, що такі сири слід нарізати на шматочки як торт, а не тонкими смужками або кубиками. Але чому саме так, а якщо нам більше подобається по-іншому?! Ви повинні знати, що це м’які сири, а Камамбер ще й значно більш м’який за Брі, відповідно, при кімнатній температурі ці сири швидко стають тягучим під скоринкою. Наріжте їх кубиками, і вони будуть втрачати форму, практично розтікатися, їх складно буде взяти з дошки.

Нарізаються за допомогою загостреного ножа з повітряними кишенями. Отвори і поглиблення в леза дозволяють сиру не липнути до нього і не втрачати через це форму. Завдяки конструкції з ручкою, розташованою на одному рівні з лезом, зусилля під час нарізки приходиться саме на лезо. Тому надріз виходить строго вертикальним.

Здавалося б, така дрібниця – нарізка, а може зіпсувати враження від сиру. Тому кращий вибір для сирів Брі та Камамбер – це нарізка типу “торт”, тобто трикутнички. І не подавайте Камамбер та Брі холодним, так у них невиразні, а ні смак, а ні запах – просто гроші на вітер.