Тірамісу – це вишуканий повітряний десерт, який готується на основі вершкового сиру Маскарпоне.
- Відокремити білки від жовтків.
- Жовтки збити з цукровою пудрою так, щоб вони збільшилися в обсязі, додати сир маскарпоне і вимішати.
- Білки збити в міцну піну, додати в сирну суміш і акуратно перемішати.
- У заварену каву додати коньяк і просочити шматочки бісквіта.
- Викласти в фаянсову або скляну форму один шар бісквіта, зверху шар сирної суміші, потім знову бісквіт і знову крем (останнім повинен виявитися шар крему).
- Розрізати бісквіт на невеликі смужки.
- Поставити на кілька годин в холодильник. Перед подачею присипати какао-порошком.
Інгредієнти:
- 400 г вершкового сиру маскарпоне
- бісквіт або 1 упаковка печива “дамські пальчики” (300 г)
- 5 яєць
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 250 мл міцної кави
- 2 ст. ложки коньяку (або амаретто, або рому)
- 2 ч. ложки какао-порошку
Кількість порцій:
4
Підготовка:
20 хвилин
Приготування:
25 хвилин