М’який сир, який ховається під скоринкою з білої плісняви. Ніжний і витончений смак Брі ідеально комбінується з шампанським, а це вже вдалий початок розмови.
Брі – один з найулюбленіших французьких сирів з давньою історією. В минулому він був улюбленим сиром французьких королів, а тепер і всього світу.
На перший погляд, сир Брі дещо схожий з сиром Камамбер, та все ж таки Брі має більш витончений смак і не такий інтенсивний аромат. Брі легко впізнати за легким запахом плісняви та печериць, та під час дозрівання він набуває ледь відчутною гостроти.
Скоринка Брі має характерний блідий колір з сіруватим відтінком, вона вкрита благородною білою пліснявою, що утворюється завдяки культурі Penicillium candidum, та є їстівною.
Подавати до столу Брі слід кімнатної температури, щоб насолодитися смаком та правильною текстурою м’якоті сиру.
М’який сир, який ховається під скоринкою з білої плісняви. Ніжний і витончений смак Брі ідеально комбінується з шампанським, а це вже вдалий початок розмови.