ILoveCheeseUA  /  Гурманам  /  Поєднання сирів  /  Поєднання сирів та спецій

Поєднання сирів та спецій

Спеції і трави чудово урізноманітнюють смаки звичних нам видів сиру. То як же правильно поєднувати ці продукти, щоб таке смакове поєднання було найбільш вдалим? Ділимося секретами!


Базилік і орегано
В класичній версії ці трави поєднуються з італійськими сирами, зокрема, з моцарелою. Також добре смакує з м’якими сирами, такими, як бринза і рікота.

Чебрець
Чебрець найкраще пасує сирам із козячого молока. Бринза матиме чудовий смак, якщо додати до неї чебрець та трохи перцю

Перець
Перець чудово підійде для любителів гострих смакових ноток. Найкраще поєднується з напівтвердими і твердими сортами сиру, такими, як ементаль, чеддер.
Зазвичай перцем посипають або обмазують сирну голівку. Завдяки цьому на сирові з’являється пікантна скоринка, яка ще й захищає сир від плісняви.

М’ята
М’ята додає сиру ледве відчутну ноту свіжості. Зазвичай використовується свіжа, але суха теж добре підкреслить смакові властивості сиру. Рекомендується додавати до м’яких сортів.