Рецепт від фуд-блогера Альонка Гуд
- Яйця збиваємо з цукром у пишну білу піну.
- Вмішуємо акуратно лопаткою зверху-вниз борошно. Викладаємо тісто у роз’ємну форму, дно якої застелене пергаментом, і в духовку. Розігріваємо на 200‘с, зменшуємо до 180‘с і ставимо випікатися бісквіт 15-20 хв.
- Тим часом готуємо творожний шар. Змішуємо творог + сметана + половина цукру і перетираємо до однорідності масу бжик-бжик. Воду з половиною цукру прогріваємо до повного розчинення. Желатин заливаємо двома ложками води, даємо набухнути 5 хв і у теплому сиропі розчиняємо. Вливаємо сироп з желатином у творожну масу, перебиваємо до однорідності. Має вийти досить рідка консистенція.
- Бісквіт дістаємо з духовки, охолоджуємо у формі.
- Полуницю розрізаємо навпіл і викладаємо по краю форми, акуратно заливаємо творожний шар і ставимо в холодильник на 3-4 години.
- Готовий торт дістаємо з форми, прикрашаємо м’ятою і полуницею
Інгредієнти:
- 250 г пресованого творогу President, він щільний і без зайвої вологи
- 200 мл сметани у мене теж President, вона не кисла і дуже смачна
- 400 г полуниці
- 150 г цукру
- 200 мл води
- 15-20 г желатину
- свіжа м’ята
Для бісквіту
- 3 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 3 ст.л. борошна
Кількість порцій:
6
Підготовка:
10 хвилин
Приготування:
60 хвилин
Використані в рецепті продукти