ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Випічка  /  Чизкейк «Полуниця у вершках

Чизкейк «Полуниця у вершках

Рецепт від фуд-блогера Альонка Гуд


  1. Яйця збиваємо з цукром у пишну білу піну.
  2. Вмішуємо акуратно лопаткою зверху-вниз борошно. Викладаємо тісто у роз’ємну форму, дно якої застелене пергаментом, і в духовку. Розігріваємо на 200‘с, зменшуємо до 180‘с і ставимо випікатися бісквіт 15-20 хв.
  3. Тим часом готуємо творожний шар. Змішуємо творог + сметана + половина цукру і перетираємо до однорідності масу бжик-бжик. Воду з половиною цукру прогріваємо до повного розчинення. Желатин заливаємо двома ложками води, даємо набухнути 5 хв і у теплому сиропі розчиняємо. Вливаємо сироп з желатином у творожну масу, перебиваємо до однорідності. Має вийти досить рідка консистенція.
  4. Бісквіт дістаємо з духовки, охолоджуємо у формі.
  5. Полуницю розрізаємо навпіл і викладаємо по краю форми, акуратно заливаємо творожний шар і ставимо в холодильник на 3-4 години.
  6. Готовий торт дістаємо з форми, прикрашаємо м’ятою і полуницею

Інгредієнти:

  • 250 г пресованого творогу President, він щільний і без зайвої вологи
  • 200 мл сметани у мене теж President, вона не кисла і дуже смачна
  • 400 г полуниці
  • 150 г цукру
  • 200 мл води
  • 15-20 г желатину
  • свіжа м’ята

Для бісквіту

  • 3 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. борошна

Кількість порцій:
6
Підготовка:
10 хвилин
Приготування:
60 хвилин

Використані в рецепті продукти