ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Десерти  /  Листкове тістечко з Маскарпоне і шоколадом

Листкове тістечко з Маскарпоне і шоколадом

Ніжний вишуканий десерт з крем-сиром


  1. Дістаньте листкове тісто з морозильника, дайте йому трохи підтанути, не більш 5 хвилин,  обережно розріжте на 4 рівні частини.
  2. Викладіть 4 прямокутники на застелене пергаментом деко і поставте в холодну (це важливо!) духовку.
  3. Увімкніть вогонь, виставивши температуру 200 °С. Тісто має сильно піднятися і запікатися до золотистої скоринки, приблизно 20 хв.
  4. Розберіть кожен прямокутник на 3 «коржі», потім повністю їх треба охолодити. У ягід видаліть плодоніжки, полуницю розріжте навпіл.
  5. Подрібніть шоколад, змішайте з вершками і прогрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі, щоб шоколад розтанув. Дайте охолонути 5 хв. і змішайте з Маскарпоне, але не повністю – нехай у кремі залишаться «мармурові» розводи. Приправте крем 2-3 ст. л. цукрової пудри.
  6. Змастіть кожен «корж» кремом, злегка вдавіть в крем ягоди. Покладіть «коржі» один на одного. Накрийте верхнім «коржем».
  7. Викладіть тістечка на тарілки або блюдо для подачі і рясно посипте через ситечко цукровою пудрою. Прикрасьте м’ятою і подавайте.

Інгредієнти:

  • 250 г замороженого листкового тіста
  • 1 упаковка (250 г) Маскарпоне Galbani
  • 50 мл вершків жирністю 20-30%
  • 100 г темного (60% какао) шоколаду
  • цукрова пудра з ваніллю
  • 300-400 г свіжих ягід (полуниця, лохина, смородина, малина)
  • м’ята для прикраси

Кількість порцій:
6
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
40 хвилин