Ніжний вишуканий десерт з крем-сиром
- Дістаньте листкове тісто з морозильника, дайте йому трохи підтанути, не більш 5 хвилин, обережно розріжте на 4 рівні частини.
- Викладіть 4 прямокутники на застелене пергаментом деко і поставте в холодну (це важливо!) духовку.
- Увімкніть вогонь, виставивши температуру 200 °С. Тісто має сильно піднятися і запікатися до золотистої скоринки, приблизно 20 хв.
- Розберіть кожен прямокутник на 3 «коржі», потім повністю їх треба охолодити. У ягід видаліть плодоніжки, полуницю розріжте навпіл.
- Подрібніть шоколад, змішайте з вершками і прогрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі, щоб шоколад розтанув. Дайте охолонути 5 хв. і змішайте з Маскарпоне, але не повністю – нехай у кремі залишаться «мармурові» розводи. Приправте крем 2-3 ст. л. цукрової пудри.
- Змастіть кожен «корж» кремом, злегка вдавіть в крем ягоди. Покладіть «коржі» один на одного. Накрийте верхнім «коржем».
- Викладіть тістечка на тарілки або блюдо для подачі і рясно посипте через ситечко цукровою пудрою. Прикрасьте м’ятою і подавайте.
Інгредієнти:
- 250 г замороженого листкового тіста
- 1 упаковка (250 г) Маскарпоне Galbani
- 50 мл вершків жирністю 20-30%
- 100 г темного (60% какао) шоколаду
- цукрова пудра з ваніллю
- 300-400 г свіжих ягід (полуниця, лохина, смородина, малина)
- м’ята для прикраси
Кількість порцій:
6
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
40 хвилин