ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Десерти  /  Мигдалевий мільфей

Мигдалевий мільфей

Вишуканий французький десерт з ніжним сиром


  1. Приготуйте мигдалевий коржик: у миску насипте пелюстки мигдалю, влийте яєчний білок, насипте цукрову пудру.
  2. Стручок ванілі треба розрізати вздовж, але ріжте не до кінця, і зворотним боком ножа проведіть уздовж по стручку. Отримані зернятка покладіть в масу, перемішайте.
  3. На лист кондитерського паперу за допомогою формочки прямокутної форми викладіть коржики завтовшки 4-5 мм.
  4. Поставте в духовку запікатися на 10-12 хв при температурі 170 °С. Готові коржики треба остудити при кімнатній температурі, потім обережно зняти з пергаменту.
  5. Приготуйте крем: сир Маскарпоне покладіть у миску, влийте вершки і збийте міксером на малих обертах.
  6. Засипте цукрову пудру і перемішайте ще раз. Крем покладіть в кондитерський мішок з великою насадкою “Зірка”. На один мигдалевий корж видавіть крем у вигляді трояндочок по всьому периметру і прикрасьте ягодами. Накрийте другим коржем, видавіть крем посередині і поставте по 4 трояндочки по краях, в середині прикрасьте ягодами і листочками м’яти.
  7. Посипте страву через маленьке сито цукровою пудрою та задекоруйте мільфей м’ятою.

Інгредієнти:

  • 125 г мигдалевих пелюсток
  • 3 яєчні білки
  • 60 г цукрової пудри
  • 5 г стручкової ванілі
  • 500 г сир Маскарпоне Galbani
  • 200 мл вершків 33%
  • 60 г цукрової пудри
  • 200 г ягід на ваш смак
  • цукрова пудра для прикраси
  • м’ята для прикраси

Кількість порцій:
4
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
30 хвилин