Смачна італійська паста з поживним та корисним гарбузом
- Наріжте гарбуз маленькими кубиками. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Порубайте листочки розмарину.
- Розігрійте велику пательню з оливковою олією і обсмажте цибулю до м’якості, 5 хв. Додайте розмарин, готуйте 30 сек., а потім влийте 1 склянку бульйону і проваріть 3-4 хв.
- В пательню викладаємо гарбуз, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 20-25 хв., до готовності. Посоліть, поперчіть. Подрібніть блендером в пюре. Якщо потрібно, додайте ще бульйону, пюре не повинно бути густим.
- Коли гарбуз буде майже готовий, закип’ятіть у великій каструлі воду, посоліть і відваріть пасту, відповідно до інструкції на упаковці.
- Відкиньте пасту на друшляк, потім перекладіть в гарбузовий соус. Поставте на вогонь і готуйте, помішуючи 3-4 хв.
- Треба розкришити блакитний сир або нарізати його кубиками і додати до пасти (трохи відкладіть для подачі). Обережно перемішайте і розкладіть пасту по тарілках. Подавайте відразу.
Інгредієнти:
- 320 г піпе рігате
- 350г солодкого гарбуза
- 100г блакитного сиру (Наприклад, Ле Блю President)
- 1 середня цибулина
- 10 листочків розмарину
- 300-400 мл овочевого бульйону
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Кількість порцій:
4
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
15 хвилин