ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Гарячі страви  /  Піца кальцоне

Піца кальцоне

Улюблена усіма піцца з використанням сирів Моцарелла та Ле Блю


1. Розігрійте духовку до 250 °C.

2. Приготуйте основу для піци. Розкачайте тісто діаметром 30 см і товщиною 3-5 мм.

3. Приготуйте начинку для піци. Наріжте великими шматочками гриби, почистіть часник і дрібно його покришіть. Добре розжарте сковороду, влийте трохи оливкової олії. Покладіть гриби і готуйте 5 хвилин, поки вони не позолотавляться. Зменшіть вогонь до середнього, додайте часник, листочки чебрецю і вершкове масло. Приправте сіллю і перцем. Готуйте 5 хвилин. Промийте шпинат, листя додайте до грибів у сковороді. Перемішайте і готуйте 3-5 хвилин.

4. Викладіть на одну половину кола 3 ст. л. томатного соусу, половину начинки, зверху шматочки моцарели і блакитного сиру. Приправте сіллю і перцем, збризніть оливковою олією. Накрийте начинку другою половинкою тіста і защіпніть краї. Так само приготуйте другу кальцоне.

5. Перекладіть піци на деко і поставте в духовку на 10-15 хвилин, поки тісто не підрум’яниться. Подавайте гарячими, поливши оливковою олією.

Інгредієнти:

  • Готове тісто для піци 400 г
  • Готовий томатний соус 6 ст. л.
  • Сир Моцарелла Galbani 150 г
  • Сир Ле Блю President 40 г
  • Шпинат свіжий 300 г
  • Чебрець 3-5 гілочок
  • Часник 1 зубчик
  • Вершкове масло 50 г
  • Коричневі шампіньйони 200 г
  • Оливкова олія extra virgin
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Кількість порцій:
2
Підготовка:
25 хвилин
Приготування:
15 хвилин