Ситний та смачний пиріг з суміші сирів Парміджано Реджано та Фета Салакіс
1. Розігрійте духовку до 200 °C.
2. Поставте на вогонь сковороду, налийте в неї трохи оливкової олії, додайте шматочок вершкового масла і викладіть шпинат. Акуратно перемішуючи, обсмажуйте шпинат. Коли він повністю зів’яне, зніміть сковороду з вогню.
3. Візьміть велику миску, покришіть у неї фету, розбийте яйця, додайте шпинат, натріть туди ж Парміджано Реджано. Додайте дрібку орегано, сіль і перець. Начинка для пирога готова.
4. Змастіть пензликом форму для запікання оливковою олією. Викладіть 1 лист тіста філо в форму для випічки так, щоб краї тіста звисали з бортів форми. Злегка змастіть тісто оливковою олією. Зверху викладіть ще один лист тіста, змастіть олією і повторіть процес, поки не вийде 4-6 шарів. Рівномірно викладіть начинку в форму та укладіть краї тіста на начинку.
5. Поставте пиріг в заздалегідь розігріту духовку і готуйте 30-40 хвилин.
Інгредієнти:
- Сир Фета Salakis President 250 г
- Сир Парміджано Реджано Galbani 40 г
- Яйця 4 шт.
- Свіжий шпинат 330 г
- Вершкове масло President 1 ст. л.
- Тісто філо 250 г
- Сушений орегано 2 ч. л.
- Тертий мускатний горіх 1 дрібка
- Оливкова олія extra virgin
- Мелений чорний перець
- Морська сіль