Оригінальний рецепт м’ясної піци з яловичиною
- Покладіть у маленьку мисочку дріжджі і додайте 3 ст. л. теплої води. Перемішайте і залиште на 15 хв., щоб вони піднялися.
- Просійте борошно з сіллю в миску. Зробіть в борошні «колодязь», вилийте в нього дріжджі і воду, що залишилася, і почніть виделкою або рукою замішувати тісто. Розмішуйте по колу, весь час в один бік, захоплюючи борошно зі стінок «кратера». Коли майже все борошно буде вимішано, додайте в тісто 1 ст. л. оливкової олії і продовжуйте місити тісто до тих пір, поки воно не стане гладким, еластичним, приблизно 10 хв.
- Скачайте тісто в кулю. Додайте в миску трохи олії, покладіть тісто в миску, далі треба покрутити його, щоб тісто все вкрилося тонким шаром олії. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину в теплому місці, поки тісто не подвоїться в об’ємі. Потім його злегка вимісити.
- Розігрійте духовку до 220˚С. Розкачайте тісто в коло, змастіть оливковою олією. Випікайте 10 хв. до золотистого кольору.
- Поки печеться піца, посоліть і поперчіть м’ясо, натріть його оливковою олією. Розігрійте пательню-гриль і обсмажте стейки по 2 хв. з кожного боку. Перекладіть на дошку, прикрийте фольгою і залиште відпочити. Потім наріжте тонкими скибочками.
- Коли основа піци буде готова, змастіть її оливковою олією і посипте 60 г блакитного сиру. Поверніть в духовку на 5 хв., щоб сир почав плавитися. Викладіть на піцу шпинат і скибочки стейка, збризніть оливковою олією і поперчіть. Посипте сиром і поставте під гриль на 2-3 хв. Готову піцу збризніть бальзамічним оцтом і подавайте до столу.
Інгредієнти:
- 2 стейки з яловичини по 200 г кожен
- 120 г блакитного сиру Ле Блю President
- 50 г шпинату
- оливкова олія
- бальзамічний оцет
- сіль, мелений чорний перець
Для тіста:
- 300 г борошна
- 15 г свіжих дріжджів
- 190 мл води
- 3/4 ч. л. солі
- оливкова олія
Кількість порцій:
4
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
30 хвилин