ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Гарячі страви  /  Піца зі стейком, шпинатом і блакитним сиром

Піца зі стейком, шпинатом і блакитним сиром

Оригінальний рецепт м’ясної піци з яловичиною


  1. Покладіть у маленьку мисочку дріжджі і додайте 3 ст. л. теплої води. Перемішайте і залиште на 15 хв., щоб вони піднялися.
  2. Просійте борошно з сіллю в миску. Зробіть в борошні «колодязь», вилийте в нього дріжджі і воду, що залишилася, і почніть виделкою або рукою замішувати тісто. Розмішуйте по колу, весь час в один бік, захоплюючи борошно зі стінок «кратера». Коли майже все борошно буде вимішано, додайте в тісто 1 ст. л. оливкової олії і продовжуйте місити тісто до тих пір, поки воно не стане гладким, еластичним, приблизно 10 хв.
  3. Скачайте тісто в кулю. Додайте в миску трохи олії, покладіть тісто в миску, далі треба покрутити його, щоб тісто все вкрилося тонким шаром олії. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину в теплому місці, поки тісто не подвоїться в об’ємі. Потім його злегка вимісити.
  4. Розігрійте духовку до 220˚С. Розкачайте тісто в коло, змастіть оливковою олією. Випікайте 10 хв. до золотистого кольору.
  5. Поки печеться піца, посоліть і поперчіть м’ясо, натріть його оливковою олією. Розігрійте пательню-гриль і обсмажте стейки по 2 хв. з кожного боку. Перекладіть на дошку, прикрийте фольгою і залиште відпочити. Потім наріжте тонкими скибочками.
  6. Коли основа піци буде готова, змастіть її оливковою олією і посипте 60 г блакитного сиру. Поверніть в духовку на 5 хв., щоб сир почав плавитися. Викладіть на піцу шпинат і скибочки стейка, збризніть оливковою олією і поперчіть. Посипте сиром і поставте під гриль на 2-3 хв. Готову піцу збризніть бальзамічним оцтом і подавайте до столу.

Інгредієнти:

  • 2 стейки з яловичини по 200 г кожен
  • 120 г блакитного сиру Ле Блю President
  • 50 г шпинату
  • оливкова олія
  • бальзамічний оцет
  • сіль, мелений чорний перець

 

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 15 г свіжих дріжджів
  • 190 мл води
  • 3/4 ч. л. солі
  • оливкова олія

Кількість порцій:
4
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
30 хвилин