ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Випічка  /  Львівський сирник

Львівський сирник

Рецепт від фуд-блогера Валентини Хомайко


  1. Варимо картоплю в мундирі.
  2. Теплу картоплю чистимо і перетираємо через сито. Так само перетираємо через сито і сир. Окремо збиваємо жовтки і білки.
    Далі все просто: змішуємо картоплю з маслом, натертою цедрою одного лимона, розпушувачем.
  3. Додаємо перетертий сир і змішуємо зі збитими жовтками з цукром.
  4. Далі обережно вводимо збиті білки. Для зручності весь об‘єм цукру розділяємо між жовтками і білками.
    Випікати при температурі 165°C-170°C протягом 40 хвилин.
  5. Після випікання потрібно дати сирнику повністю охолонути.
  6. Потім прикрасити глазур’ю

Інгредієнти:

  • 500 г сиру President «Творожна традиція» 9%
  • 100 г вершкового масла President
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 2 картоплі (150 г)
  • 1 ст. л. лимонної цедри
  • 1 ч. л. розпушувача
  • родзинки або вишні.

Для глазурі

  • 50 г вершкового масла President
  • 1 столова цукру
  • 5 ст. л. вершків
  • 2-3 ст. л. молока
  • 3 ст. л. какао

Кількість порцій:
4
Підготовка:
20 хвилин
Приготування:
60 хвилин

Використані в рецепті продукти