Рецепт від шеф-кухаря Івана Мілановича
Тісто
- Відокремити жовтки, змішати їх з олією
- Для початку ввести 110 г борошна, перемішати. Тісто має вийти досить щільним, проте еластичним.
- За потреби додайте ще трохи борошна.
- Замотати в плівку, дати відпочити 10-15 хвилин при кімнатній температурі
- Розкачати максимально тонко.
Начинка
- Сир перетерти через сито
- Шпинат припустити на сковороді з невеликою кількістю олії буквально 1 хвилину на помірному вогні.
- Фундук підсушити на сухій сковороді та почистити, крупно порубати.
- Поєднати інгредієнти.
Усе перебити блендером до однорідності та процідити через сито. Довести до смаку.
Скріпіть равіолі квадратиками, як у мене, або кружечками, змастіть внутрішній край жовтком, щоб тісто не розповзлося, коли будете варити равіолі.
Равіолі зі свіжого тіста відварюються у злегка підсоленій воді лпротягом 4-5 хвилин.
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно – 110-120 г
- Жовток – 5 шт
- Оливкова олія – 10 мл
Начинка
- Сир President “Творожна Традиція” 9% – 200 г
- Шпинат свіжий – 40 г
- Фундук – 60 г
- Сіль, цукор, перець за смаком
СОУС
- Яєчний жовток – 2 шт (зварені та протерті)
- Оливкова олія – 1 ст.л
- Лимонний сік – 1 ст.л
- Грецький йогурт – 150 г
- Великий пучок різної зелені (в мене петрушка, шпинат, зелена цибуля, м’ята)
- Сіль / перець / цукор – на смак
- Зубчик часнику – 1 невеликий
Кількість порцій:
4
Підготовка:
40 хвилин
Приготування:
10 хвилин
Використані в рецепті продукти