ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Випічка  /  Сирник у шоколадному тісті з вишнями

Сирник у шоколадному тісті з вишнями

Рецепт від фуд-блогера Ольги Борачок


Важливо! Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!

  1. Масло об‘єднуємо з яйцем, сметаною цукром, просіюємо борошно з розпушувачем та какао.
  2. Замішуємо еластичне тісто, ділимо на 2 частини і відправляємо у морозильну камеру на пів години.

Тим часом готуємо сирну основу:

  1. Кисломолочний сир (перетираємо через сито при потребі, так сирник буде ще ніжніший), перемішуємо з цукром та крохмалем, додаємо масло, поступово, по одному, вводимо яйця, а тоді сметану та ваніль.

Вишнева начинка:

  1. Розморозити вишні та добре відцідити. Додати крохмаль та цукрову пудру.
  2. Форму для випікання добре змастити маслом, натерти 1 частину тіста на тертці, рівномірно розподілити по дну, додати вишні, сир, а тоді знов затерти тістом.
  3. Випікати в попередньо розігрітій духовці (180°C) приблизно 1 годину (+/- 10 хв.).
  4. Тоді прочинити дверцята (не повністю, на кілька сантиметрів) та залишити так на пів години.
  5. Дістати з духовки та повністю охолодити.

Інгредієнти:

Інгредієнти для тіста

  • 100 г масла President 82%
  • 250 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 40 г сметани President 15%
  • 20 г какао
  • 1 ч. л. розпушувача

Сирник

  • 900 г сиру кисломолочного President «Творожна традиція» 9%
  • 140 г масла
  • 160 г цукру
  • 50 г сметани
  • 5 яєць
  • 30 г крохмалю
  • 2 ч. л. ванільного цукру

Вишневий шар

  • 350 г заморожених вишень
  • 2 ч. л. крохмалю

Кількість порцій:
6
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
60 хвилин

Використані в рецепті продукти