Витончене та смачне блюдо з м’яса для сімейної вечері.
- Натріть стейк сіллю і перцем із усіх сторін, дайте полежати при кімнатній температурі 30хв
- Очистіть шалот і наріжте якомога дрібніше. Посоліть
- В пательню покладіть роздавлені зубчики часнику і гілочки чебрецю. Щедро полийте олією, поставте на середній вогонь і прогрівайте 3хв
- Покладіть в духм’яну олію стейки, збільште вогонь до сильного. Обсмажуйте стейки по 3хв із кожної сторони
- Перекладіть стейки в застелену пергаментом форму для запікання і покладіть в розігріту до 150С духову шафу на 3-8 хв, в залежності від бажаного ступеня прожарювання
- Із пательні, де смажилися стейки, видаліть чебрець і часник, засипте шалот, обсмажуйте на середньому вогні 1хв
- Додайте в пательню з шалотом вершки, додайте перець, доведіть до кипіння, варіть на сильному вогні 1хв
- Зніміть пательню з вогню, додайте плавлений сир, розмішайте, додайте перець. Подавайте стейки з сирним соусом
Інгредієнти:
- Плавлений сир ТМ Президент 1 упаковка
- Яловичий стейк 200г, 2шт
- Цибуля шалот 2шт
- Гілочка чебрецю 2шт
- Зубчик часника 2шт
- Вершки 35% 300мл
- Оливкова олія за смаком
Кількість порцій:
2
Підготовка:
30 хвилин
Приготування:
20 хвилин