ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Гарячі страви  /  Сирні пончики

Сирні пончики

Рецепт від шеф-кухаря Вадима Бжезинського


Готуємо тісто

  1. Шпинат, базилік і два яйця збиваємо блендером до однорідної маси та змішуємо з сиром.
  2. Через сито додаємо борошно й розпушувач. Замішуємо тісто. Солимо і перчимо.
    Формуємо кульки діаметром приблизно 2,5-3 см.
    Занурюємо сирні кульки в збиті яйця, потім в панірувальні сухарі та опускаємо в розігрітий фритюр.
  3. Смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки.

Готуємо соус

Запікаємо 2 зубчики часнику (за бажанням можна взяти і свіжий), кладемо в сметану, додаємо копчену паприку. Усе перебиваємо блендером, доповнюємо подрібненим кропом. Соус готовий!

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 350 г сиру President «Творожна традиція»
  • 3 яйця
  • 40 г базиліку (свіжого!)
  • 50 г шпинату
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. розпушувачу тіста
  • олія (для фритюру) – на 3 пальці від дна сотейника
  • 200 г сухарів панірувальних
  • сіль, перець за смаком

Для соусу

  • 3-4 ст. л. сметани President 20%
  • 0,5 ч. л. копченої паприки
  • 2 ст. л. свіжого кропу (подрібненого)
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Кількість порцій:
6
Підготовка:
20 хвилин
Приготування:
60 хвилин