Рецепт від шеф-кухаря Вадима Бжезинського
Готуємо тісто
- Шпинат, базилік і два яйця збиваємо блендером до однорідної маси та змішуємо з сиром.
- Через сито додаємо борошно й розпушувач. Замішуємо тісто. Солимо і перчимо.
Формуємо кульки діаметром приблизно 2,5-3 см.
Занурюємо сирні кульки в збиті яйця, потім в панірувальні сухарі та опускаємо в розігрітий фритюр. - Смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки.
Готуємо соус
Запікаємо 2 зубчики часнику (за бажанням можна взяти і свіжий), кладемо в сметану, додаємо копчену паприку. Усе перебиваємо блендером, доповнюємо подрібненим кропом. Соус готовий!
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 350 г сиру President «Творожна традиція»
- 3 яйця
- 40 г базиліку (свіжого!)
- 50 г шпинату
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. розпушувачу тіста
- олія (для фритюру) – на 3 пальці від дна сотейника
- 200 г сухарів панірувальних
- сіль, перець за смаком
Для соусу
- 3-4 ст. л. сметани President 20%
- 0,5 ч. л. копченої паприки
- 2 ст. л. свіжого кропу (подрібненого)
- 1-2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Кількість порцій:
6
Підготовка:
20 хвилин
Приготування:
60 хвилин