ILoveCheeseUA  /  Рецепти сирних страв  /  Десерти  /  Тірамісу

Тірамісу

Тірамісу – це вишуканий повітряний десерт, який готується на основі вершкового сиру Маскарпоне.


  1. Відокремити білки від жовтків.
  2. Жовтки збити з цукровою пудрою так, щоб вони збільшилися в обсязі, додати сир маскарпоне і вимішати.
  3. Білки збити в міцну піну, додати в сирну суміш і акуратно перемішати.
  4. У заварену каву додати коньяк і просочити шматочки бісквіта.
  5. Викласти в фаянсову або скляну форму один шар бісквіта, зверху шар сирної суміші, потім знову бісквіт і знову крем (останнім повинен виявитися шар крему).
  6. Розрізати бісквіт на невеликі смужки.
  7. Поставити на кілька годин в холодильник. Перед подачею присипати какао-порошком.

Інгредієнти:

  • 400 г вершкового сиру маскарпоне
  • бісквіт або 1 упаковка печива “дамські пальчики” (300 г)
  • 5 яєць
  • 1/2 склянки цукрової пудри
  • 250 мл міцної кави
  • 2 ст. ложки коньяку (або амаретто, або рому)
  • 2 ч. ложки какао-порошку

Кількість порцій:
4
Підготовка:
20 хвилин
Приготування:
25 хвилин