Шевр (франц. Chevre – коза) – так у Франції називають сири з козячого молока. Вони мають виразний, “дражливий” аромат, який не сплутаєш із жодним сортом. За своєю консистенцією можуть варіюватися від м’яких до твердих, а за смаком – від ніжних до гострих.
Шевр давно підкорив Європу і в кожній країні від Швейцарії до Італії має свої неповторні відтінки смаку.
Та справжнім лідером з виробництва класичних козячих сирів справедливо вважається Франція. Такого розмаїття Шевру, як створили гедоністи французи, годі й шукати
Свіжий, схожі на трохи підсолений і збитий білосніжними хмаринками сир-крем, твердий витриманий Шевр із відтінком шляхетного мармуру…
Та по-справжньому нестримна фантазія французів розігралася у репертуарі форм і розмірів – від крихітних, насаджених на паличку, як ескімо, до важких сирних дисків по 3 кг, від пірамідок до брусків і куль. При цьому одні присипані золою, інші загорнуті в листя каштану або вересу, вкриті розмарином, лавандовою або винною скоринкою, навіть загорнуті в скибки бекону.
Sorry, there were no items that matched your criteria.