Моцарела – це синонім свята життя, насолоди, смачних страв для всієї родини та друзів.
Скільки ж смачних страв з цим сиром готують в Італії, від такого розмаїття голова обертом йде! Більшість з них чудово вписалися в український раціон. Щоб було цікавіше та зручніше готувати, мудрі італійські сировари вирішили робити моцарелу різного розміру, у кожного виду є своя назва:
- якщо ви бачите в упаковці одну велику кульку сиру – це моцарелла «боккончіні»,
- «чілєджині» – моцарела розміром з черешню,
- найменші кульки звуться «перліні».
Та всі вони однаково смачні!
«Боккончіні» зручно нарізати на шматочки, щоб приготувати Капрезе – закуску з моцарелли, стиглих томатів та листочків базиліку. Заправити слід запашною оливковою олією і готово. Якщо ви дотримуєтесь певних дієт, з обмеженням за калоріями тощо, візьміть Моцарелу Легку від Galbani. Жодних докорів сумління, насолоджуйтесь улюбленим сиром, адже в нього вдвічі зменшена жирність – 28%, а смак як завжди на всі 100%.
Є ще і моцарела «Філанте» від Galbani – це велика упаковка без розсолу, цю моцарелу зручно нарізати та готувати з нею піцу, лазанью та брускети з начинками на будь-який смак. Моцарела чудово смакує і з м’ясом, і з птицею, і з морепродуктами.
Моцарелу розміру «чілєджині» можна взяти на пікнік, насадити на шампури та запекти на грилі. Подайте на лаваші або з хрустким хлібом. Не тільки ж одне м’ясо їсти!
З найменшими кульками моцарели зручно готувати салати, їх навіть різати не потрібно. Плюс – ідеальна сумісність і за розміром, і за смаком з помідорами чері. Найкраще з заправок з моцарелою смакують – оливка олія, бальзаміко та соус песто.