ILoveCheeseUA  /  Види сирів  /  Свіжі сири

Свіжі сири


Свіжі сири ніжні, адже в процесі приготування вони практично не пресуються. Їх, як правило, вживають протягом декількох днів після приготування. Такі сири містять багато вологи та вирізняються солодкувато-солоним смаком.
До цього типу входять такі сири, як рікота, моцарела та маскарпоне.
Рікота – м’який сир молочно-білого кольору, який чудово поєднується з фруктами, овочами, пастою і медом.⠀
Моцарела – білосніжний сир із пружною текстурою, виготовляється з молока буйволиць. Ніжні сирні кульки ідеально пасують до помідорів та базиліку. Під час запікання солодкуватий смак моцарели приглушується.
Маскарпоне – сир кольору слонової кістки з масляною текстурою. Використовується в приготуванні десертів, але також чудово поєднується з копченою рибою, зеленню та помідорами