ILoveCheeseUA  /  Види сирів  /  Блакитні сири

Блакитні сири


Як «блакитна» кров, має  ознаку приналежності  до вищого світу. Так і блакитні сири   справжня «еліта» серед своїх  сирних родичів. Гострі,  пікантні,  насичені,  крихкі  – блакитні сири  рахуються  делікатесом. Дана категорія має своїх поціновувачів, проте кількісно, в рази менше. Переважно – це гурмани сирного світу з тонким  смаком.  . Текстура масляниста, мармурова та капілярна (в залежності від вкраплення цвілі)  Сировари роблять ін’єкції у головки сиру, залишаючи їх для розвитку цвілі, яка згодом надасть сиру характерного м’якого смаку й специфічного аромату

Смак і ароматика сирів блакитної групи зазвичай інтенсивна та добре виражена, в кулінарії часто використовуються для приготування соусів.