Ніжні сири в «корсеті» білої плісняви під якою зберігається текуча маса блідого кольору. М`які сири це їжа для гурманів. М`які сири мають ніжний смак, масляну текстуру, дуже м`яку та пухнасту скоринку, з ароматом лісового горіху. Їстівна біла цвіль на скоринці є дуже корисною, адже вона покращую травлення. На протязі всього свого життя сир змінює свій смак та аромат.
Щойно дозрілі сири мають ніжний молочний смак, коли з часом, вони отримують більш витриманий та пікантний аромат та смак.
Сири чудово смакують, як окремі страви, так і в запеченому вигляді. Також м`які сири добре пасують для піци, пирогів, а також в якості інгредієнтів для салату та приготування десертів.
Смак м`яких сирів досить сильний , а біла скоринка додає особливої пікантності, але не дивлячись на це, вони гармонійно поєднуються з горіхами, фруктами, зеленню та теплим хрустким багетом.